S psom na dopust – kaj vse vzeti s seboj in kako se pripraviti?

Prihaja čas poletnih oddihov in pogosto s seboj na dopust vzamemo tudi svoje kosmate prijatelje. Tako kot zase in družino, morate tudi za kosmatinčka spakirati vse potrebno, da bo dopust kar se da brezskrben. Če odhajate v drugo državo, se pred odhodom vedno pozanimajte kakšno dokumentacijo morate imeti s seboj, da lahko kuža vstopi v državo. Znotraj EU je obvezen potni list in veljavno cepljenje proti steklini, medtem ko boste za države izven EU velikokrat potrebovali še kakšno drugo dokumentacijo.

Med osnovno opremo, ki je sigurno ne smete pozabiti doma, spadajo ovratnica, povodec in vrečke za pobiranje iztrebkov. Če se le da, s seboj vzemite še kakšno rezervno ovratnico in povodec, saj se kakšne neljube stvari rade zgodijo točno takrat ko si jih najmanj želiš (beri v tuji državi, na nedeljo, ko niso odprte nobene trgovine ☹). Seveda ne pozabite na hrano in priboljške! Včasih je že sprememba okolja dovolj velik stres za povzročitev prebavnih motenj, zato vam priporočamo, da na dopustu psu ponudite hrano in priboljške, ki jih je navajen in za katere veste, da mu ne bodo povzročale prebavnih motenj. Vsekakor pa je priporočljivo, da za seboj preventivno spakirate še aktivno oglje ali EnteroZoo, s katerimi boste lahko pomagali kosmatinčku ob pojavu nezaželenih prebavnih težav. Ob hujših težavah pa vsekakor priporočamo obisk veterinarja, zato je priporočljivo, da že v naprej po internetu poiščete bližnje veterinarske klinike.

S seboj pa seveda ne pozabite vzeti tudi posteljico/dekico, nekaj igrač in izdelke za nego. Na morju je nujno, da kosmatinčku redno spirate morsko sol, po potrebi uporabite tudi šampon in vedno čez tudi regenerator oziroma maska, ki bo nahranil izsušeno kožo in dlako. Pri roki je priporočljivo imeti tudi pinceto za odstranjevanje klopov, pri dolgodlakih psih pa seveda tudi krtače, glavnike, gumice, špangice… 😊

V primeru obiska morja, pa ne pozabite psa pred odhodom na morje oziroma po povratku domov zaščititi pred srčno glisto, ki jo prenašajo komarji.

Share this post


Ne veste kateri pripomočki in kozmetika so najbolj primerni za nego vašega kosmatinčka? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč!

0
Vaša košarica je prazna